DAR dierenambulance zoekt mensen... die het vak van dierenhulpverlener willen leren

DAR dierenambulance zoekt mensen die het vak van dierenhulpverlener willen leren Als medewerker van DAR dierenambulance krijgen we nogal eens de vraag van mensen of het werken op een dierenambulance niet heel erg moeilijk is en vaak wordt daarbij de opmerking gemaakt dat ze dit werk nooit zouden kunnen doen, omdat ze het te zielig vinden om allerlei dieren van de straat te moeten halen en omdat ze bang zijn voor bloed en heftige beelden. Toch is de realiteit anders.

 

Werkregio’s en meldposten
Het werk wordt gedaan door een groep gedreven onbetaalde vrijwilligers verdeeld over meerdere meldposten. Vanuit de meldposten rijdt D.A.R.Dierenambulance Drenthe/IJsselland in de gemeenten; Coevorden, Hardenberg, Hoogeveen, de Wolden, Westerveld, Meppel, Staphorst, Zwartewaterland en Steenwijkerland. De meldposten zijn gevestigd in Emmen, Dalen en Meppel en samen beschikken deze meldposten over zes volledig uitgeruste dierenambulances, twee reddingsboten en drie trailers voor dierenvervoer.
D.A.R.Dierenambulance Doetinchem/Winterswijk rijdt in de volgende gemeenten: Berkelland, Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Montferland. Met twee volledig uitgeruste dierenambulances en overig materieel wat door het hele D.A.R. gebied gebruikt wordt staan de vrijwilligers 24/7 klaar voor dieren in nood.

 

Parttime-job

In feite heb je een parttime-job , waar het naast paraatheid en hulpvaardigheid aankomt op groepsbinding en teamspirit. Als medewerker van DAR dierenambulance heb je zeer afwisselend werk en ben je niet alleen bezig met het helpen van dieren in nood. Je helpt bijvoorbeeld ook met het verzorgen van dieren op de meldposten van DAR dierenambulance en rijdt ritten naar een dierenkliniek, bijvoorbeeld voor een eigenaar die geen auto heeft en waarvan de hond naar de dierenarts moet om de nagels te laten knippen en de entingen te krijgen. Tevens hebben we een speciaal team van vrijwilligers die dieren bij mensen thuis chippen, we geven voorlichting d.m.v. presentaties en we verzorgen maandelijkse cursussen voor de vrijwilligers.

 

Opleidingen

DAR dierenambulance heeft een uitgebreid opleidingspakket, bestaande uit diverse cursussen en trainingen. Deze zijn gratis voor de vrijwilligers van het korps. Onder cursussen verstaan wij een brede dieren EHBO cursus, bestaande uit meerdere modules, een training voor het veilig werken op snelwegen, theoriecursussen voor de administratie, praktijklessen over hoe je om kunt gaan met precaire situaties. Vooral binnen het eerste jaar betekent het vrijwilliger zijn een behoorlijke belasting, omdat je allerlei opleidingen moet volgen. Vrijwilligersschap is bij DAR dierenambulance dan ook niet vrijblijvend.

 

Werkgever

Het is belangrijk dat je werkgever instemt met je keuze om bij DAR dierenambulance te komen werken, aangezien je soms acuut opgeroepen kunt worden, of omdat je een nachtdienst hebt gewerkt die erg lang was. Het kan voorkomen dat je hierdoor namelijk de volgende werkdag niet optimaal inzetbaar bent.

 

Vakmanschap

Dierenhulpverlening is niet alleen in Nederland een ondergeschikt en vaak niet serieus genomen vak, maar we zien dit ook in vele landen om ons heen. Vaak hebben mensen een vertekend beeld van wat dierenhulpverleners zoal doen. Een feit is ook dat er vele dierenambulance-organisaties zijn, die veelal een eigen beleid en vooral een eigen visie hebben op dierenhulpverlening en dierenwelzijn. Ook zijn er helaas dierenambulance-organisaties die geen, of kwalitatief zeer lage opleidingen verstrekken aan hun vrijwilligers waardoor er nogal wat versnippering is en er daardoor een verkeerd beeld van dierenhulpverleners is ontstaan. Dit is voor DAR dierenambulance reden geweest om ervoor te zorgen dat er een goed lesprogramma werd geschreven en dat de vrijwilligers duidelijke instructies en werkbare protocollen hebben. Als je werkzaam bent bij DAR dierenambulance dan ben je het visitekaartje van de organisatie. Binnen DAR dierenambulance hebben we strikte regels over het dragen van het uniform. Het uniform wordt gedragen om eenheid te geven aan het korps. Daarmee kom je neutraal en professioneel over. Je biedt op de meest adequate wijze hulp aan dieren die dat nodig hebben.

 

Vrijwilliger worden

DAR dierenambulance is op zoek naar mensen die opgeleid willen worden tot professioneel dierenhulpverlener. We werven mensen met de beste capaciteiten. Binnen DAR dierenambulance laten we ons niet leiden door culturele achtergrond, gender-identiteit, geloofsovertuiging, geaardheid of leeftijd.

Profiel:
~ je bent minimaal 18 jaar

~ je bent sociaal vaardig en beschikt over communicatieve vaardigheden

~ je bent minimaal twee dagdelen per week beschikbaar

~ je hebt minimaal MBO denkniveau

~ je bent een teamspeler, stressbestendig en je hebt verantwoordelijkheidsbesef

~ je hebt een proactieve houding, overtuigingskracht en een probleemoplossend vermogen

~ je bent flexibel

~ je kunt een verklaring omtrent gedrag (VOG) overleggen!


Wil je solliciteren? Meld je dan nu aan via www.ikwordjouwredder.nl

Wil je meer informatie? Meld je dan nu aan voor één van de informatiebijeenkomsten?
https://www.ikwordjouwredder.nl/ja-ik-wil-meer-info/