Wij zoeken jou!

Voor onderstaande functies zijn wij op zoek naar enthousiaste mensen die samen met de teams in Drenthe/IJsselland: Coevorden, Hardenberg, Hoogeveen, De Wolden, Westerveld, Meppel, Steenwijkerland, Staphorst en Zwartewaterland klaar willen staan voor de dieren.
Maar zeker ook zijn wij mensen nodig voor deze functies in Doetinchem/Winterswijk: Berkelland, Aalten, Winterswijk, Oost Gelre, Doetinchem, Oude IJsselstreek, Bronckhorst en Montferland .

Medewerker Meldkamer

Voel je je thuis aan de telefoon en ben je begaan met dieren. Ben je bereid om te leren, zodat je onze melder goed en adequaat kunt informeren? Ben je een teamspeler en ben je de rust zelve in een soms hectische moment, als spil tussen de dierenhulpverlener en de melder.

Herken je jezelf in bovenstaande?

Tijdens dit vrijwilligerswerk ben jij het eerste aanspreekpunt. Je neemt alle inkomende oproepen aan om vervolgens de ambulance op pad te sturen.


Daarnaast kan er bijvoorbeeld gebeld worden over een vermist huisdier. In dat geval stel je de eigenaar gerust en geef je adviezen over wat te doen. Vaak zijn mensen dankbaar voor je hulp, maar je zult soms ook verdrietige gesprekken moeten voeren. 

Om dit werk te kunnen doen, is het belangrijk dat je goed samen kunt werken en rustig blijft op hectische momenten. Daarnaast sta je ervoor open om te leren, zodat je onze melders goed en adequaat kunt informeren. 

We zijn op zoek naar mensen die minimaal twee dagdelen per week beschikbaar zijn.


Ja.... ik wil me aanmelden

AmbulancemedewerkerDierenhulpverlener

Als dierenhulpverlener heb je dienst op de dierenambulance en ben je verantwoordelijk voor het (in teamverband) afhandelen van ritten die je opgedragen krijgt door de centralist. De meldingen die je kunt krijgen zijn zeer divers. Denk bijvoorbeeld aan een gewonde vogel, een gevonden hond, een aangereden ree of een zieke kat.

 

Het is jouw taak om eerste hulp te verlenen aan dieren met of zonder eigenaar en zorg te dragen voor een goede afhandeling. Met diverse opvangcentra zijn afspraken, waar we de dieren naartoe kunnen brengen. Ook wordt er van je verwacht dat je de ritten netjes administratief afhandelt en dat je bijdraagt aan het schoonhouden en desinfecteren van de materialen en je werkomgeving, zoals de meldpost en de dierenambulance.

 

Iedere nieuwe medewerker wordt intern opgeleid. Deze opleiding bestaat uit een inwerkperiode, een introductiecursus, een cursus dieren EHBO en nog diverse opfriscursussen. Deze cursussen zijn verplicht, met het uiteindelijke doel om de dieren nog beter te kunnen helpen.

 

We zoeken mensen met een hart voor dieren vanaf 18 jaar, die niet bang zijn voor vogels, honden, katten, bloed en overleden dieren. Daarnaast verwachten we een minimale beschikbaarheid van twee dagdelen per week.

Ja.... ik wil me aanmelden!

Collectanten

Wij zijn een organisatie die geen subsidie ontvangt. Om dieren in nood te helpen zijn we afhankelijk van donaties en giften. Daarom proberen we jaarlijks collectes te organiseren in de gemeenten waar we werkzaam zijn.

Hiervoor zijn we op zoek naar een leuk en enthousiast team aan collectanten, die achter onze doelstelling staan en het leuk vinden om op deze wijze iets voor de dieren te kunnen betekenen.

Vind je het leuk om ons te steunen en voor ons ietst te betekenen in de collecte? Misschien een coördinerende rol iets voor jou?

Ja.... ik wil me aanmelden!